17 cze 2021

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

To, że kawa świeżo palona ma najlepsze walory smakowe i aromatyczne, wiemy nie od dziś. Czy jednak wiemy, ile czasu powinno minąć od wypalenia kawy, zanim przygotowujemy do spożycia małą czarną?

Kawa po wyjęciu z pieca w Palarni Kawy Sido jest jeszcze zbyt świeża, aby można ją było spożywać. Odpowiedni aromat ziarna osiągną dopiero w drugim tygodniu od wypalenia, a w okresie do 14 dni od daty wypalenia proces odgazowania ziaren nadal trwa. Najlepiej więc spożywać kawę minimum 14 dni od daty wypalenia. Właśnie dlatego nie wysyłamy do naszych klientów ziarna od razu po wypaleniu, dbając o to, by spożywali najlepszej jakości napar.

Po kawy świeżo palone zapraszamy do działu kawy ziarniste.

Inne aktualności
Nowość! Kawa czekoladowa
16 cze 2024
Wielbicieli czekoladowych smaków na pewno ucieszy wiadomość, że do grona naszych kaw aromatyzowanych dołączyła kawa czekoladowa Podobnie jak kawa waniliowa…
Dzień Mamy – niezwykłe niespodzianki
19 maj 2024
Z okazji Dnia Matki mamy dla Was w tym roku nietypowy upominek. Do każdego zamówienia złożonego w dniach 20-24 maja…
Sprawdź promocje
https://sido.com.pl/wp-content/uploads/2024/11/baner-www-Sido-herbaty.png
X