17 cze 2021

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

To, że kawa świeżo palona ma najlepsze walory smakowe i aromatyczne, wiemy nie od dziś. Czy jednak wiemy, ile czasu powinno minąć od wypalenia kawy, zanim przygotowujemy do spożycia małą czarną?

Kawa po wyjęciu z pieca w Palarni Kawy Sido jest jeszcze zbyt świeża, aby można ją było spożywać. Odpowiedni aromat ziarna osiągną dopiero w drugim tygodniu od wypalenia, a w okresie do 14 dni od daty wypalenia proces odgazowania ziaren nadal trwa. Najlepiej więc spożywać kawę minimum 14 dni od daty wypalenia. Właśnie dlatego nie wysyłamy do naszych klientów ziarna od razu po wypaleniu, dbając o to, by spożywali najlepszej jakości napar.

Po kawy świeżo palone zapraszamy do działu kawy ziarniste.

Inne aktualności
Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego roku!
19 gru 2024
Czego Wam Życzymy? Świąt pełnych ciepła Świąt pełnych ciepła i wspaniałych aromatów oraz szczęścia i pomyślności w Nowym Roku! Właściciele…
Herbaty czarne liściaste z suszem!
28 lis 2024
Tego jeszcze u nas nie było! Mamy dla Was dwa smaki herbat: malinową i cytrusową. Obie idealne na jesień i…
Sprawdź promocje
https://sido.com.pl/wp-content/uploads/2025/04/baner-www-Sido.jpg
X