17 cze 2021

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

To, że kawa świeżo palona ma najlepsze walory smakowe i aromatyczne, wiemy nie od dziś. Czy jednak wiemy, ile czasu powinno minąć od wypalenia kawy, zanim przygotowujemy do spożycia małą czarną?

Kawa po wyjęciu z pieca w Palarni Kawy Sido jest jeszcze zbyt świeża, aby można ją było spożywać. Odpowiedni aromat ziarna osiągną dopiero w drugim tygodniu od wypalenia, a w okresie do 14 dni od daty wypalenia proces odgazowania ziaren nadal trwa. Najlepiej więc spożywać kawę minimum 14 dni od daty wypalenia. Właśnie dlatego nie wysyłamy do naszych klientów ziarna od razu po wypaleniu, dbając o to, by spożywali najlepszej jakości napar.

Po kawy świeżo palone zapraszamy do działu kawy ziarniste.

Inne aktualności
Sido Mistrzem Handlu!
03 cze 2022
Chwalimy się! Zajęliśmy 3. miejsce w plebiscycie Mistrzowie Handlu 2022 Kuriera Porannego i Gazety Współczesnej w kategorii "Sklep z kawą…
Nowe opakowania kaw Sido
03 kw. 2022
Palarnia Kawy Sido dba o jakość dostarczanych do klientów produktów i stawia na najwyższą jakość zarówno kawy, jak też opakowań,…
Sprawdź promocje
https://sido.com.pl/wp-content/uploads/2022/05/baner-www-Sido-po-raz-5.png
X