17 cze 2021

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

To, że kawa świeżo palona ma najlepsze walory smakowe i aromatyczne, wiemy nie od dziś. Czy jednak wiemy, ile czasu powinno minąć od wypalenia kawy, zanim przygotowujemy do spożycia małą czarną?

Kawa po wyjęciu z pieca w Palarni Kawy Sido jest jeszcze zbyt świeża, aby można ją było spożywać. Odpowiedni aromat ziarna osiągną dopiero w drugim tygodniu od wypalenia, a w okresie do 14 dni od daty wypalenia proces odgazowania ziaren nadal trwa. Najlepiej więc spożywać kawę minimum 14 dni od daty wypalenia. Właśnie dlatego nie wysyłamy do naszych klientów ziarna od razu po wypaleniu, dbając o to, by spożywali najlepszej jakości napar.

Po kawy świeżo palone zapraszamy do działu kawy ziarniste.

Inne aktualności
Promocja na Dzień Babci i Dziadka
16 sty 2024
Babcia i Dziadek lubią kawę ziarnistą świeżo paloną? W takim razie nie pozostaje nic innego, jak skorzystać z naszej promocji!Kup…
Nowość! Kawa waniliowa i orzechowa w torebkach strunowych 250g
02 sty 2024
Mamy dla Was nowosć! Kawy, które bardzo lubicie teraz sprzedajemy w torebkach strunowych zamykanych o gramaturze 250 g. Kawa aromatyzowana…
Sprawdź promocje
https://sido.com.pl/wp-content/uploads/2024/04/baner-www-Sido-majowka.png
X