17 czerwca 2021

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

To, że kawa świeżo palona ma najlepsze walory smakowe i aromatyczne, wiemy nie od dziś. Czy jednak wiemy, ile czasu powinno minąć od wypalenia kawy, zanim przygotowujemy do spożycia małą czarną?

Kawa po wyjęciu z pieca w Palarni Kawy Sido jest jeszcze zbyt świeża, aby można ją było spożywać. Odpowiedni aromat ziarna osiągną dopiero w drugim tygodniu od wypalenia, a w okresie do 14 dni od daty wypalenia proces odgazowania ziaren nadal trwa. Najlepiej więc spożywać kawę minimum 14 dni od daty wypalenia. Właśnie dlatego nie wysyłamy do naszych klientów ziarna od razu po wypaleniu, dbając o to, by spożywali najlepszej jakości napar.

Po kawy świeżo palone zapraszamy do działu kawy ziarniste.

Inne aktualności
Classica zagrała w filmie!
10 wrz. 2021
Palarnia Kawy Sido przeprowadziła rebranding najdłużej sprzedawanej, bo od początku istnienia firmy - kawy Tradycyjnej. Produkt ten zyskał nową szatę…
Elcafe w wyjątkowej cenie!
05 sierpnia 2021
Elcafe jest naszą autorską mieszanką dwóch wysokogatunkowych kaw premium. Są to precyzyjnie dobrane ziarna kolumbijskiej oraz guatemalskiej arabiki. Połączenie tych…
Sprawdź promocje
https://sido.com.pl/wp-content/uploads/2021/10/baner-www-Sido-pazdz.png
X