17 Cze 2021

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

Kiedy najlepiej smakuje kawa świeżo palona?

To, że kawa świeżo palona ma najlepsze walory smakowe i aromatyczne, wiemy nie od dziś. Czy jednak wiemy, ile czasu powinno minąć od wypalenia kawy, zanim przygotowujemy do spożycia małą czarną?

Kawa po wyjęciu z pieca w Palarni Kawy Sido jest jeszcze zbyt świeża, aby można ją było spożywać. Odpowiedni aromat ziarna osiągną dopiero w drugim tygodniu od wypalenia, a w okresie do 14 dni od daty wypalenia proces odgazowania ziaren nadal trwa. Najlepiej więc spożywać kawę minimum 14 dni od daty wypalenia. Właśnie dlatego nie wysyłamy do naszych klientów ziarna od razu po wypaleniu, dbając o to, by spożywali najlepszej jakości napar.

Po kawy świeżo palone zapraszamy do działu kawy ziarniste.

Inne aktualności
Lipiec miesiącem świętowania
02 Lip 2021
Lipiec 2021 roku to miesiąc świętowania 30-lecia powstania Palarni Kawy Sido. W związku z tym planujemy dla naszych klientów różne…
Kamea w prezencie dla klientów
20 maja 2021
W tym miesiącu w każdym zamówieniu ze sklepu internetowego nasi klienci znajdują niespodziankę - jest to próbka 10g mielonej kawy…
Sprawdź promocje
https://sido.com.pl/wp-content/uploads/2021/07/baner-www-Sido-lipiec-4.png
X